Menno Daams in Jazzclub de Badcuyp

Menno Daams in Jazzclub de Badcuyp

CD 'Jackpot'.

CD 'Jackpot'.

1993 Tournee in Noorwegen

1993 Tournee in Noorwegen

Thomas Andersen

Thomas Andersen

Menno Daams

Een uiterst waardevolle samenwerking was en is die met Menno Daams. Hij is een trompettist, die met zijn prachtige toon en frasering in zo'n beetje alle stijlen van de jazz een zeer persoonlijk stempel zet, met een voorliefde voor muziek uit de swingperiode. Zijn muzikale spel paart hij aan een grondige kennis van muziek en - geschiedenis, en bovendien aan een enorm gevoel voor humor.  Vanaf 1995 mocht ik meewerken aan 3 cd's: My Choice, Jackpot en Bugle Call met Bert de Kort.

De andere medespelers waren Beatrice van der Poel, David Kweksilber, Ronald Jansen Heijtmeier, Sjoerd Dijkhuizen, Niels Tausk, Adrie Braat, Louis Debij, Hans Dekker, Ton van Bergeijk. Sowieso een buitenkans om met hen te kunnen samenspelen.

Thomas W. Andersen

Thomas Andersen (contrabas) nodigde me vlak na zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam twee keer uit om een tournee door zijn geboorteland Noorwegen te maken. De eerste keer in trioverband met Wim kegel op drums en de tweede keer met dezelfde ritmesectie en Jasper Blom op tenorsax. De muziek van Thomas is bijzonder, evenals zijn basspel. Dat heeft hij sindsdien keer op keer laten zien met mooie bands: Winther - Storm, Line Up en het Robert Rook Trio en - Quartet. Het prachtige Noorse landschap moet een belangrijke inspiratiebron zijn voor hem. Soms zie je het voor je als je naar zijn muziek luistert.