'Een Verboden Kind' met Loes Luca in Klokhuis. (K. Eykman, muziek B. v.d. Berg.)

'Een Verboden Kind' (K. Eykman, B. van den Berg)

'Een Verboden Kind' (K. Eykman, B. van den Berg)

Kinderboekenweek, Tournee langs scholen in Nederland

Kinderboekenweek, Tournee langs scholen in Nederland

De Twee Futen met 'Op Blote Voeten' in de kleine zaal van het Concergebouw

De Twee Futen met 'Op Blote Voeten' in de kleine zaal van het ConcergebouwDe Twee Futen - Kindertheater

Midden jaren '90 kreeg ik de kans om bij kindertheatergroep 'De Twee Futen' van Karel Eykman en Henriette Schenk piano te spelen. In het programma 'Op Blote Voeten Door De Nacht' was Karel de verteller, Henriette speelde met hem in de sketches en zong de liedjes. Voor dit programma heb ik - naast Harry Bannink, Henny Vrienten en Arthur Schmidt -  de muziek voor zes liedjes geschreven. Alle teksten zijn van Karel. Hierdoor begreep ik weer beter hoe woorden en muzieknoten in elkaar grijpen en het lied versterken.

De premiere was in de Kinderboekenweek, en daarna hebben we met deze voorstelling een paar jaar door Nederland gereisd.  We kwamen in scholen, kleine theaters en buurthuizen. Het is een aparte ervaring om voor (soms grote) groepen kinderen te spelen. Groepen in het publiek hebben altijd een eigen dynamiek, die een goed contact soms in de weg staat. Kinderen reageren heel direct op wat ze zien. Deze tijd had ik voor geen goud willen missen, vooral vanwege de samenwerking met de zeer aardige Karel en Henriette. Zij staan met hun goede ideeen borg voor artistiek hoge kwaliteit.

Later hebben we nog een tweede programma gespeeld - 'Alles gaat over, maar niks is voorbij' - gericht op een volwassen publiek, met de premiere in Theater De Kleine Komedie in Amsterdam. Voor dit programma kon ik weer muziek schrijven. Daarvan is nog een melodie gebruikt in het programma Het Klokhuis, gezongen door Loes Luca. Na de pauze was er een liederenprogramma rondom gedichten over Eva uit de bijbel. De prachtige muziek hiervoor is gecomponeerd door Paul Prenen.