Mathilde en The Tender Trap spelen 'The Night We Called It A Day' bij Willem Nijholt in 'De show van je leven' .

Mathilde zingt 'Vaderland' (F. Boeijen) tijdens 't Gala van 't Nederlandse Lied. Met 't Metropole Orkest o.l.v. D. Bakker 21-3-2004

Jazzfestival in Hoorn

Jazzfestival in Hoorn

Robeco Jazz Zomernachtconcert 24-07-1998, Concertgebouw Amsterdam

Robeco Jazz Zomernachtconcert 24-07-1998, Concertgebouw Amsterdam

Mathilde Santing

The Tender Trap

Vanaf ±1995 speelde ik ruim 10 jaar in de kleine bezetting van Mathilde Santing, 'The Tender Trap' (Frank Sinatra zong deze song in de gelijknamige film met Debbie Reynolds).

Mathilde was rond 1984 vaak gastsolist bij de Frank Grasso Big Band en daarom hadden we al eerder samengespeeld. In die tijd schreef ik een big band arrangement voor haar van 'This Time The Dream's On Me' (H. Arlen).

De groep bestond uit Gert Wantenaar op accordeon, Maarten van der Grinten of Marcel Fisser (ook wel Erwin van Ligten of Jac Biko ) op gitaar, en Simon Planting op contrabas. Dus een groep zonder drums, en met drie akkoord- instrumenten.

We speelden op de meest uiteenlopende plekken in Nederland: Van jazzfestivals en zomerpleinen tot in kleine clubs en op feesten voor de beau monde. Vooral in openlucht theaters (o.a. in 't Vondelpark).

Het repertoire was heel breed: Van F. Sinatra en R. Newman tot Hurts' 'Wonderful Life' en Melanie's 'Beautiful People'. Van R. Flacks 'The First time Ever I Saw Your Face' to het mooie 'Inspiratie' van T. Hermans.

Ik herinner me een open lucht concert met R&B van Smokey Robinson. Zij kan met haar goede smaak en verrassende ideeën precies aansluiten bij wat het publiek beweegt.

Zie ook onder Theater: 'De Negen Levens Van Mathilde Santing'

Boulevard van Scheveningen met Het Residentie Orkest o.l.v. Jaap van Zweden

Boulevard van Scheveningen met Het Residentie Orkest o.l.v. Jaap van Zweden