Berend-210x300.jpg
Menno Daams (tp), Frans Elsen - mijn belangrijkste leermeester -  en Rob Agerbeek. Joy Misa (zang) en Sergei Shapko (bas) op de achtergrond.

Menno Daams (tp), Frans Elsen - mijn belangrijkste leermeester -  en Rob Agerbeek. Joy Misa (zang) en Sergei Shapko (bas) op de achtergrond.

Het trio with Erik Robaard (bass), Joost Kesselaar (dr) en Marike van Dijk (sax). Vondel CS 02-07-2017. Foto: A. Fledderus

Het trio with Erik Robaard (bass), Joost Kesselaar (dr) en Marike van Dijk (sax). Vondel CS 02-07-2017. Foto: A. Fledderus

Berend van den Berg
pianist, arrangeur, docent

Studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en geeft momenteel les aan het het Conservatorium van Amsterdam.

Vroege jaren

Hij begon zijn carriere bij het Jeff Reynolds Quintet (cd 'Emotions')  en de Frank Grasso Big Band, waarin hij samenspeelde met John Clayton, Dee Daniels, Chet Baker en Toots Tielemans.
Hij begeleidde   Ann Burton, Denise Jannah, Astrid Seriese ('Eclipse'), Ellen Helmus ('Out of the Blue'), Joop Thonhauser ('Stolen Moments') en Lils Mackintosh ('In the wee small hours of the morning').
Hij was pianist in het Hans Braber Trio en speelde met Phil Upchurch, Jon Eardley, Melbra Rai en Heinz Kretchmer. Op het North Sea Jazz Festival met o.a. Earl Coleman, Idris Mohammed, Walter Booker en zijn eigen band het N.J.Q.

Hij schreef liedjes voor een kindertheaterprogramma van 'De Twee Futen' met Karel Eijkman en Henriette Schenk en was pianist in de muziektheaterproductie 'You’re the top' (cd)  over het leven van Cole Porter met o.a. Willem Nijholt en Gerrie van der Klei.

Hij speelde in het Hein de Jong Quartet ('Get it, Got it, Good') met als gasten soms Ferdinand Povel en John Engels. En in orkesten van Menno Daams('My Choice', 'Jackpot'en 'Bugle Call').

Later

Met het Hans Mantel Trio ( cd 'TwoLips from Holland' met Ron McGroby) had hij twee succesvolle toernees door India met Maarten Ornstein, Lydia van Dam en Bart van Lier en in 2003 toerde hij door Indonesie met het Soesja Citroen Quartet ('Song for Ma', 'Soesja Sings Citroen' en 'Don’t Cry Baby').  Met deze band speelt hij in de Nederlandse theaters.
Dat deed hij ook veelvuldig in producties vanMathilde Santing ('De negen levens van Mathilde Santing') en in haar jazzgroep The Tender Trap.
Verder speelde hij met zijn trio en eigen band 'Het Octet', waarvoor hij muziek componeerde.
Hij speelde voor Jazz Impulse met Ack van Rooijen en Soesja Citroen. De laatste tijd begeleidt hij Mirjam van Dam in haar theatertournee 'Ella' en op haar gelijknamige cd. In 2010 was hij op tournee in India met de zangeres Anne Chris met het programma 'Duo In Unison'. Hij begeleidde Simone Honijk in haar theaterprogramma 'Simone Sings Sondheim'.

Hij begeleidt sessies met René van Beeck en sinds 2013 speelt hij op het Jellyfish Festival op Schiermonnikoog met de gelijknamige band.

In 2015 kwam zijn eerste trio cd 'New Horizons ' uit met Erik Robaard op bas en Joost Kesselaar op drums. De cd bevat eigen composities en kreeg een positief onthaal. Het trio speelt dit repertoire op de Nederlandse jazzpodia, en speelt tevens regelmatig met zanger(essen) Humphrey Campbell,  Anne Chris en Mirjam van Dam. 

Mijn eerste pianolerares Madame Helene Rosset

Mijn eerste pianolerares Madame Helene Rosset