Theater Bouwkunde in Deventer

Theater Bouwkunde in Deventer

CD - hoes

CD - hoes

Met 'Ella' in de Noordeinder Vermaning

Met 'Ella' in de Noordeinder Vermaning

Ella - Mirjam van Dam

Met Mirjam van Dam speel ik alweer een tijdje samen. Zij is een bijzondere zangeres met een uitgesproken stijl. Zij bedacht het theaterprogramma 'Ella' met de stukken die Ella Fitzgerald zo beroemd heeft gemaakt, zoals 'How High The Moon', 'A Tisket A Tasket', 'Lady Be Good' en 'Solitude'.

Daarvoor schreef ze een script over Fitzgerald's leven en we hebben samen de muziek gearrangeerd. Dat resulteerde in een cd met Niels Tausk (contrabas en trompet) en Joost Kesselaar (drums). Vanaf 2009 hebben we met 'Ella' langs de kleine zalen in Nederlandse theaters getoerd. Regie Mariëtte Ciggaar.

Simone Sings Sondheim

Zangeres Simone Honijk vroeg me in 2010 om 16 songs van Stephen Sondheim te arrangeren voor haar programma 'Simone Sings Sondheim'. De stukken van Sondheim (o.a. Send in the Clowns) hebben een bijzondere vorm met een specifieke harmonie. Dat wist ik nog uit de tijd met Ann Burton. Zij had 'Sooner or Later' op het repertoire. Zijn muziek is door jazzmuzikanten als Cleo Laine en Herbie Hancock prachtig bewerkt en opgenomen. Simone zingt een mooie interpretatie van zijn betekenisvolle teksten en lardeert de songs met zijn levensverhaal. Met Thomas (bas) en Gunnar (drums) hebben we het al vaak gespeeld. Meer optredens volgen. Heel leerzaam, vooral m.b.t. de verhouding tussen theatermuziek en jazz.

Simone Sings Sondheim in Kerk van Beets

Simone Sings Sondheim in Kerk van Beets